Inte nog med att dessa godingar är glutenfria så är de galet goda och har precis samma konsistens som ”vanliga” pannkaksplättar. Servera med en varm och salt kolasås fullproppad med valnötter och toppa med sommarens bär.
Risplättar4 ägg4 dl nötmjölk2,5 dl rismjöl1 tsk bakpulver1 krm tsk salt1 tsk äkta vaniljpulverKokosolja eller smör att steka i.
Salt kolasås med valnötter2 dl socker2 dl sirap2 dl grädde2 krm havssalt2 krm vaniljpulver1 dl mortlade valnötter
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Då smöret smält, tillsätt grädde och rör för glatta livet tills smeten är jämn då är det dags att tillsätta saltet och att röra lite till
Spara lite salt att dekorera såsen med. ) Kul med bilder och bara små korta meddelanden. Men vad säger ni om en saltkolasås och till det stora chokladmaränger, glass och vispad grädde
När den är rumstempererad, häll kolasåsen på pannacottan och toppa med lite flingsalt. Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet och lägg i en kastrull tillsammans med socker och grädde
Parfaiten är smaksatt med kardemumma och serveras tillsammans med cashewnötsknäck och saltkolasås. Men efter grillat med lite starka såser är det minsann inte så dumt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.