Ett mustigt rödvin tex en Sangiovese från Maremma passar bra till. . 11 juli 2012. Märgpipa är lite tuffare kött som kräver lite längre tillagning, oftast används det som kokkött och det passar det utmärkt till
Rocca Guicciarda Riserva. Mmm, det här var en riktig höjdare. Trixet för att få lammet riktigt mört och saftigt är att köra det på mycket låg temp i ugnen
Till maten drack vi 2007 Brancaia Il Blu från Toscana på druvorna Sangiovese och Merlot. Ibland svänger man ihop en rätt på en höft, ibland lagar man den i en vecka…om man nördar runt i köket som jag oftast gör
En en ung, fruktig Sangiovese blir bäst i vinglaset. En italiensk klassisker - Bolognese. Finns nog lika många recept på bolognese som det finns recept på köttbullar, kan jag tänka mig
1/2 – 1 flaska rödvin, jag tog en sangiovese med svarta vinbärsnoter. Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
I Chianti-regionen så kommer du främst hitta viner baserade på druvan Sangiovese men något som man fokuserar på är att mixa vinet med olika druvor som Canaiolo Nero, Cabernet Sauvignon, Merlot och Pinot noir
MenyCaprese, se recept nedanBasilikasoppa, se recept här, med vitlöksbröd med persilladesmör, recept se härKarl Johansvamprisotto på en morotspurébädd, se recept nedanSaltimbocca, se recept nedanOstbricka (4 olika, med kex som tilllbehör)Äppelgranité, se recept härTiramisu, se recept härViner på druvorna Aglianico, Barbera, Nebbiolo, Negro Amaro, Nero d'Avola och Sangiovese (utförlig info kommer)Caprese, 8 pers6 bifftomater, skivade3 buffelmozzarellaostar, skivade1 msk basilika, finhackad3 msk olivolja ringlas överKarl Johansvamprisotto på en bädd av morotspuré1 kg risottoris5 gula lökar, finhackade100 g Karl Johansvamp, blötläggs först i 15 minuter1 flaska vitt matlagningsvin1 liter, drygt, vatten4 vitlöksklyftor, pressade150 g riven parmesanost1 knippe finklippt persilja1/2 dl olivoljasalt och peppar eftersmakMorotspurén1 kg skalade morötter i slantar2 gula lökar, skalade och skivade Stek vitlök, lök och Karl Johansvampen i olja
Pater Sangiovese (nr 22316) Kryddigt & Mustigt, 77. Hej fredag. Här kommer förslag på den goda och lyxiga förrätt som vi tipsade om i förra veckans Metro
Njut tillsammans med ett glas rödvin, t ex en Shiraz eller Sangiovese. Det är något alldeles speciellt med att baka pizza utomhus och grädda på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.