(eller en burk vita bönor). Lägg på skalade och slantade morötter samt strimlad purjo. Smaka på köttet, är det inte färdigkokt, så fortsätt kokningen och späd eventuellt med mer buljong
Han är nämligen uppfödd pålamm och hans föräldrar hade får när han var liten. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Lammragu, låter det bra. Så här gjorde jag ragun. Med svamp, potatis, selleri, vin och lamm. Den blev lite oortodox, då jag började med att bryna de två massiva lammhalsbitarna jag hade i frysen
Varken blomkål eller vita bönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök
I dag bjuder jag er på ytterligare ett recept av lamm. Den här gången är det den fina biten på fransyska som har fått ligga i en god marinad under några timmar
Lägg vita bönor i blöt över natten och koka dem sedan enligt anvisningen på förpackningen. Späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens 3 dl GoGreen svenskodlade vita bönor (torkade)
Låt köttbullarna rinna av på hushållspapper och lägg sedan ner dem i grytan enligt ovan. Lägg en ruladskiva, en bit salsiccia och en köttbulle på varje tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.