Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Varken blomkål eller vitabönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
vitabönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
Sätt ugnen på 250°. Lägg dem på en plåt med skalet upp och rosta i mitten av ugnen 10-15 min tills paprikorna fått färg, de ska bli mörka. Tillsätt kokta vitabönor och koka ytterligare 10 min. ca 10 min Tillsätt kokta vitabönor och koka ytterligare
vitabönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
Variationen av kokta bönorpå burk har ökat och idag finns ett stort utbud i butikshyllorna. Försök att undvika vitabönor i tomatsås som är mer lämpat till grytor
Katja Kristoferson 2 burk(ar) vitabönor , sköljda och avrunna. Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät massa, späd eventuellt med lite vatten om konsistensen blir för fast
Lägg på skalade och slantade morötter samt strimlad purjo. (eller en burk vitabönor). Om du använder torkade bönor, lägg dem i blöt över natten i förväg
Det ska bli en smet som du lätt sedan brer ut på plåten. 1 Blötlägg ca 7 dl vitabönor i rikligt med vatten i minst 12 timmar. 2 Koka bönorna i nytt vatten i en timme. 3 Sätt ugnen på 200 grader. 5 Häll av vattnet och mixa bönorna i en mixer eller med en stavmixer tills det blir ett mjöl. 9 Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med lite olivolja om du vill men behövs inte. 11 Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den inte ä kletig längre, känn med en potatissticka. 7 dl vitabönor, kokta
Värm oljan i en gryta och fräs löken mjuk på svag värme utan att bryna den. Häll av kokvattnet från bönorna, använd ev lite för att späda tomatsåsen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.