00 och
Annika som nu var tillmaka från Italien ropade in mig nästan direkt och som vanligt började hon med att sätta nålen i venporten för att ta blodprover
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 75º
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. Skala och dela löken i 4 delar och lägg i grytan. Tillsätt ca 3-4 dl mjölk alt hälften grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.