Det är riktig kul bakverk och riktig-riktig gott. Jag måste tacka till Cecilia som gör mig spanat in dessa kakor när hon gjorde dem och tusen tack till Hanna som delar en riktigt fantastiak gott frosting
Och som jag har letat denna dyrgrip men det har varit lättare sagt än gjort TILLS jag besökt julmarknaden på Hängnan i Luleå under helgen- där såldes den av en man som tillverkat den själv så då passade jag på att köpa en burk
Passade på att göra småsöta rabarberpajer som du givetvis kan fylla med vad du vill. Rör sedan ihop bären/rabarberna med socker, vaniljsocker och potatismjöl
Ibland när man är ute på restaurang och äter brukar man få småsöta minilimpor i brödkorgen och det tycker jag är jättegulligt och brukar göra hemma ibland också
Koka upp mjölk med vaniljpulver. 1 paket med sockerpasta eller marsipan. 3-4 dl grädde. Bred ut smeten i en form, ca 20#30 cm klädd med bakplåtspapper. 1 paket med sockerpasta eller marsipan. 3-4 dl grädde
Här kommer steg-för-steg beskrivning. Sikta maizena, blanda den ner i smeten lite i taget (det går bra att vispa)Blanda till ett hårt smetRulla små bollar, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, platta dem lätt med en gaffel eller gör små håll i mitten och fyll dem medsylt
Du kommenterar med ditt Twitter-konto. E-post (måste anges) (Adressen lämnas aldrig ut). Ta en sked eller något annat som är lite runt och forma hjärtan med
Vitorna vispas tillsammans med ättiksspriten till ett hårt och fast skum. När det har bildats små toppar i marängen är det dags att tillsätta sockret lite i taget
Madeleine kakor heter dessa och dem är för söta,ser ut som små segelbåt om man vänder på dem. Har alltid älskat småkakor och dessa är ju som sockerkakor i miniformat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.