Jag blandade ner små minimaränger i smeten, ett gott och frasigt inslag mot den lite syrliga curden. Glassen görs med hjälp av grädde och kondenseradmjölk och valfri smaksättning
Dessa kakor har jag sett på en rad olika ställen på nätet men som vanligt kan jag ju aldrig hålla mig helt till ett recept så jag skriver ner min egen variant
Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Låt köttet stå i den nedre delen av ugnen 6-15 timmar beroende på vald ugnstemperatur och köttets vikt. När jag lagar tjälknöl av vildsvin tar det oftast runt 5-6 timmar. 1 dl grovt havssalt. 1 dl grovt havssalt
Jag har haft en burk kondenseradmjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken och rör runt så att jästen löser sig. Ibland när man är ute på restaurang och äter brukar man få små söta minilimpor i brödkorgen och det tycker jag är jättegulligt och brukar göra hemma ibland också
Kaffet ska vara starkt med en rejäl skvätt mjölk och varmt. Så när jag hittade Turkiska kaffekakor var jag bara tvungen att testa, det lät för gott för att kunna låta bli
Orecchiette – eller ”små öron” som dom betyder är bland det godaste jag vet. Speciellt i en riktigt god, mustig tomatsås som här fick sällskap av knaperstekt bacon och MASSOR av riven parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.