Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssåsmed smak av rosmarin. Tillsätt salt, peppar och red av med lite maizenamjöl som du blandar med lite vatten
Idag har jag tagit en majskyckling, kört den i lergrytan och lekt lite med en av mina favoritsåser. Till er som vågar påstå att det inte är skillnad på majskycklingoch vanlig
Blanda riven citron, citronsaft, örter, honung samt olivolja och smaka av med salt och vitpeppar. Du kan garnera fläskfilén med skivad rödlök, machesallad samt rostade solrosfrön
Gnid kycklingen med citronhalvan, salta och krydda på båda sidor med peppar och timjan. Dela kycklingen i bröstbenet och fläk ut sidorna så att den blir platt
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarin och oliver. Helgplaner och fredgastips. Det är inte helt enkelt att baka glutenfritt bröd men med detta recept är det svårt att misslyckas
Mmmm, jag måste snart göra en raid åt fruktkorgen till och ta fram mandolinen och fankålen. Skålla mandlarna och rosta dem sedan långsamt i en torr järnskekpanna
Blanda ihop grädde, creme fraiche, salt och peppar och blanda med riven ost. =) Hur gör ni med gran. Jag gjorde lågtempererad fläskytterfilé i ugn och så serverade jag en magiskt god rotsellelrigratäng och min enkla rödvinssås till
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling. 4 vitlöksklyftor, skalade och rivna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.