Färdigrostad. Nä, här kommer (efter flera önskemål) receptet på min supergoda müsli. Vi äter alltid yoghurt och müsli till frukost och hade smakat igenom och hunnit tröttna på alla färdiga och hyfsat nyttiga müslisorter
br />Man behöver inte följa receptet exakt utan kan gärna byta ut några av ingredienserna till sina egna favoriter, men det är bra att hålla sig till ungefär sammanlagd mängd av torra resp blöta ingredienser för att müslin ska få rätt konsistens
Just nu har jag snöat in på yoghurt med hemmarostad musli (med en macka och kaffe). För den som gillar Lite sötma i müslin kan man ringla några matskedar flytande honung
Rostad musli 0,5 l havregryn2 dl rågflingor1 dl solrosfrön1 dl kokos0,5 dl varmt vatten0,5 dl flytande honung1 msk olja1 msk kanelo,5 dl linfrö1 dl torkade bär Gör så härBlanda allt utom linfrö och bär på en plåtRosta i ugnen i 180 grader i 15 minuter,rör om efter halva tidenNär muslin svalnat tillsätt linfrö och bär Häll den färdiga muslin i en burk och låt den stå framme på köksbänken, då är det är enkelt att bara ta en sked och strö över lite musli på frukostfilen, yoghurten eller kanske fruktsalladen
Låt svalna något innan du häller müslin på yoghurten eller vad du nu ska ha den på. HavregrynSolrosfrönSkalade hasselnötterValnötterHampafrönKokosÄppelmos (äpple mixat med vatten och kanel, vanilj och kardemumma) eller 1/2 äppleKokosolja (vit på burk)Kakao nibsKanel, kardeummaSätt en klick kokosolja i stekpannan
En krämig dessert med färska bär och rosad müsli med bara 150 kalorier är helt klart ett av dem bästa sunda sunt desserterna man kan få en kväll som denna. 50gr kesella60gr 2st äggvita40gr färska blåbär40gr färska hallon15gr ”Orka”frukost müsli (från budo-fitness)1/2 tesked stevia socker (LCHF-butiken)
Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis. Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.