Nu när gröt börjar bli den senaste mattrenden tror jag att vi har börjat om, vi är tillbaka på söndagsmiddagen med stek och skysås, och i samma veva tycker jag att vi kan blåsa liv i torsdagssoppa och pannkaka
Mixa soppan slät och rör ner creme fraichen och smaka av med salt, peppar och socker. Jag använde rostad paprika på burk, men om man vill rosta själv så blir det säkert ännu godare
Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt tillsammans med chilipeppar och oskalade vitlöksklyftor. Spola paprikorna och chilin i kallt vatten skala bort skinnet med en skalkniv
Den här soppan är lika god varm med kryddsteka krutonger eller fetaostcrème en kulen höstkväll, som kall med isbitar och kanske smått tärnade extra grönsaker en riktigt varm och soldränkt sommardag
Ingredienser 200 g kalkonbacon, strimlat 4 st stora röda paprikor, urkärnade och hackade olivolja 1 st stor gul lök, hackad 2 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 8 dl grönsaksbuljong salt svartpeppar Till servering
Kör till puré i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan och klicka eller ringla gräddfil försiktigt på, garnera med korianderkvist
se med smärre modifikationer). I affären idag fanns världens finaste plommontomater till ett fånigt billigt pris, alldeles perfekt mogna för att göra en härlig rostad tomat- och paprikasoppa (recept från dn
-) Våra allra sista tomater rostade jag i ugnen, en del lade jag i olivolja för att kunna ha i sallader närmsta tiden och en del fick åka ned i en soppa tillsammans medrostad paprika
Den här varianten blev istället en rostadpaprikasoppamed sriracha och koriander. Tyvärr har ju bloggen dragits med domäntrubbel, så terminens första veckomatsedel blev ingen söndagstradition som brukligt men hoppas det funkar ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.