Hackade rostadehasselnötter. Här kommer min variant av den franska klassikern Canard à l'orange. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
Hur gott som helst ihop med potatisen och knapriga hasselnötter. En stor lättnad var att inte behöva rosta och skala hasselnötterna - en syssla som jag verkligen inte uppskattar i köket utan gärna delegerar
Rostadehasselnötter + äpple = mumsig kaka. Har ni testat äpple och hasselnötter ihop. Perfekt tillsammans i exempelvis en snabbdessert – stekta äpplen toppade med rostadehasselnötter och en klick vaniljglass
Jag rostade faktiskt hasselnöten (kan ersättas med pinje eller cashew. 1 nät bryssel2 msk smör1/2 citron1 gul löknäve hasselnötter+2 st laxbit +1 dl creme-f1 bit ingefärasalt&pepparRensa och koka brysslarna hela, i ett par minuter bara, ska bara mjukas upp lite. 1 gul löknäve hasselnötter
Hasselnötspesto(halva satsen går åt)40 g rostadehasselnötter utan skal40 g blandade färska örter(basilika, timjan, persilja, oregno. 40 g rostadehasselnötter
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Värm en panna och torrosta hasselnötterna, lägg i en skål. 5 dl hasselnötter , grovt delade. 1. 2. Värm pannan med rapsolja och rosta sparrisen i oljan, medelstark värme
Jag serverade med rostadehasselnötter, ruccola, rödlök och en riktigt god olivolja. Hasselnötter. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en het panna
Rosta hasselnötterna i en torrstekpanna tills det doftar gott och de fått lite färg. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötterrostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötterrostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. 2 dl hasselnötter. 2 dl hasselnötter
½ dl rostadehasselnötter. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och gnugga av så mycket skal du kan genom att lägga nöttern i en torr och ren handduk och gnugga runt ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.