500 gram
och det såg ut att vara lagom till Goblin! Men med rätt tillbehör så ska vi inte behöva äta så mycket kött. Det kanske är genomtänkt? Lite som en variant av tallriksmodellen.
Rostbiff
500 gram
ekologisk svensk rostbiff
Potatisgratäng
1 kg
ekologisk potatis
1 ekologisk
gul lök
2 klyftor
vitlök
2 dl
riven ost
5 dl
grädde (tyvärr inte ekologisk för vi har hittills inte hittat laktosfri ekologisk grädde)
1 finhackad
liten gul lök eller två schalottenlökar
50 gram
smör
0,5 dl
grönpeppar i lag, jag köpte en burk på 50 gram och hällde av lagen och använde hela
1 krm
cayenne
1 msk
oxfond
3 dl
vispgrädde (denna var ekologisk för Diesel äter inte sås, så vi kunde använde grädde med laktos)
Potatisgratängmedrostbiffoch broccoli. Rostbiffen blev mör och fin, men den var fruktansvärt salt. Ett impulsköp i butiken i veckan var färdigt marinerad rostbiff
Servera rostbiffen kallskuren till buffé, med potatissallad, gratäng etc. Putsa den från hinnor & gnid in hela biten rejält med salt och grovmalen svartpeppar
Detta innebär att vi köper en rostbiff som vi först åter varm med potatis och någon god sås, sedan äter vi den tunnskivad kall med t ex potatissallad och slutligen åker resterna ner i en pytt i panna
Korv ochpotatisgratäng i ugn med pizzakrydda. Hade de små gullungarna hos oss igår och över natten, då testade jag en gratäng på korv och potatis med välkända kryddor som pizzakrydda
Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.