Skala och hacka löken, fräs den glansig i Milda. Skala och riv rotsakerna och låt dem efterhand fräsa med lökhacket.
Tillsätt pressad vitlök, urkärnad finhackad spansk peppar, krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt rotsaksröran puttra under lock på svag värme i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop mjöl, Milda Mini Mat och vatten, låt koka under omrörning i några minuter. Rör ner den rivna osten, smaka av med salt och peppar.
Varva lasagneplattor, vit sås och rotsaksröran i en smord ugnssäker form. Avsluta med ett lager sås. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Blir lasagnen för mörk - täck med ugnsfolie.
Ingredienser Portioner. 8 3 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 5 vitlöksklyftor 300 g rotselleri 300 g palsternacka 200 g morötter 6 dl crème fraiche (34%) 2 förp krossade tomater (à ca 400 g) 2 tsk torkad rosmarin 2 tsk torkad timjan 3 tsk salt 1 1/2 tsk malen svartpeppar 18 lasagneplattor olivolja till formen 100 g riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kidneybönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Vita bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svarta bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Lasagneplattor glutenfri 25 % rabatt ICA 250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad GoGreen 10
Gjorde en "vanlig" köttfärslasagne och en vegetarisk lasagne med härliga smaker av rotfrukter. Tillsätt morötter, palsternacka, rotselleri och paprika och låt fräsa med ett par minuter
Serverad med lite creme fraiche, både för att få upp fettet och lindra hettan. Jag äter gärna "asiatisk" mat, till exempel kyckling med någon god currysås
Servera gärna grytan med lite yoghurt till, på så vis tar du lite udden av hettan. I dag blir det indiskt här i köket och det med hjälp av en kycklinggryta som går snabbt och lätt att få på bordet
Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Späd med grädde och vin och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt paprika- och ananasbitarna och chilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är
Tomatchutney2 burkar krossade tomater1 pressad vitlöksklyfta2 msk vinäger0,5 dl socker1 msk mald ingefära1 tsk chilipulver1 tsk saltLåt tomaterna rinna av något i en sil, blanda sedan allt i en kastrull och puttra långsamt i 30-40 minuter med ett lock på glänt tills chutneyn har en tjock konsistens
KÖTTGRYTA MEDHETTA. Å andra sidan har vi "hunnit" med att prata och planera en sjuhelsikes massa och det känns så himla bra, så inget ont som inte har något gott med sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.