Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 500 g värmlandskorv eller köttkorv 400 g mjölig potatis 100 g morötter 100 g kålrötter ca 2 dl mjölk 2 msk smör salt vitpeppar 1 gul lök 10 vitpepparkorn 4 lagerblad 1 msk salt senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Förbered moset först. Skala potatis och palsternacka. Koka tills mjuka, gärna i ångkok. Häll allt i en skål, tillsätt bönblandning (kan uteslutas eller varieras i mängd)
Vildsvinssadel med gratinerat rotfruktsmos och rödvinssås. Rotfruktsmos ca 6 portionsformar400 g mjölig potatis400 g palsternackor200 g sötpotatis100 g selleri 100 g morötter½ dl riven gul lök50 g smör 2 dl matlagningsgrädde40 g fint riven parmesanost2 dl finhackad bladpersilja1 tsk chilipulver3 äggsalt och vitpepparSkala och koka rotfrukterna tills de är färdiga
Jag serverade grytan med rotfruktsmos och toppade med svampröran. En gryta som räcker till många. Svensk skivad fläskkarré till bra pris blev söndagens middag
Rotfruktsmos blir inte alltid lika torrt som potatis och behöver sällan extra vätska. Förra helgen bjöd plötsligt på högsommarvärme och fler än vanligt fick problem under årets heta Göteborgsvarv
Men ikväll ska vi äta middag i form av rotfruktsmos, sallad och fisk/kött, så klart ville karln min ha en gräddig sås som första måltid, men jag lyckades få bort den åsikten eftersom att man behöver börja försiktigt
Rotfruktsmos. Servera ricottabiffarna tillsammans med rotfruktsmoset och förslagsvis gröna ärtor. I söndags satte jag guldkant på vad som i vår familj brukar vara lite av en "vardagssmiddag" och bjöd på denna rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.