Den här veckan blir det rotfruktsplättar med stekt svamp, rökt sidfläsk & äpple. Hösten närmar sig & då blir det per automatik svamp & rotfrukter när jag lagar mat
rotfruktsplättar med kokos och ingefära. Hej kompisar. Det är dags för årets första middagsmeny. Ja, jag vet att vi snart är inne i februari, men det har blivit lite som det blivit nu i januari när vi både varit lediga, sjuka, bortresta hit och dit o
Ett säkert middagskort i vårt hem är rårakor/ rotfruktsplättar med bacon. Hej vänner ♥. Pelle ÄLSKAR det, och älskar även mig liiite mer för varje gång jag lagar den måltiden
Rotfrukterna skalas och rivs grovt. De blandas med mjöl och ägg och smaksätts med salt och peppar. Smeten klickas ut i het stekpanna och plättarna steks i olja tills de är vackert bruna på båda sidorna
Servera rotfruktsplättarna med stekt rimmat fläsk eller bacon och lingon. 4 port2 morötter1 bit rotselleri, ca 200 g2 palsternackor1 liten purjolök3 dl potatismos, överblivet hemlagat eller pulvermos2 ägg3/4 dl majsstärkelse1 1/2 dl riven västerbottensostsalt och peppar4 msk smör eller margarinSkala och ansa rotfrukterna och purjolöken
Rotfruktsplättar med kokos och ingefära kändes som en pannkaksvariant som skulle passa mig perfekt. Jag såg Coops reklam på tv där Lotta Lundgren gör ”vuxenpannkakor” en dag och blev himla nyfiken på receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.