Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 1/2 msk olivolja 4 potatisar (4 st motsvarar ca 350 g) 2 morötter 1 palsternacka 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g) 3 grönsaksbuljongtärningar 12 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 krossade tomater (à ca 400 g) 1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g) salt och peppar 2 msk pesto Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg rotfrukter, lök, vitlök och peppar i en ugnsform med timjan, ringla olja över. Tillsätt crème fraiche, mixa till en skummig soppa med stavmixer, späd med mer vatten om konsistensen blir för tjock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.