Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Kör snabbt med en handmixer om rotmosen inte blir tillräckligt slät med potatisstöten. Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmad oxbringa, lite buljong och iskall mjölk
4 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) salt 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn 1 1/2 msk smör eller margarin salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klicka i smöret och krydda med salt och peppar. 6 medelstora potatisar. 1 kg kålrötter 2 morötter 6 medelstora potatisar 1 l grönsaksbuljong salt och malen vitpeppar 1 tsk smör
Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj
Tillsätt sedan morötterna i bitar och fyll på med mer vatten om det behövs. Usch vilken god rotmos jag gjorde idag, måste absolut göra den flera gånger nu i höst när rotsakerna är såå billiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.