Stek purjon i olivoljan i en stor kastrull på medelvärme utan att den tar färg. Jag älskar soppor och vill gärna testa lite olika och eftersom jag är helt tokig i rotselleri, både i gratäng och slaw, så ville jag prova att göra rotsellerisoppa också
En av mina nya favoriträtter är denna rotsellerisoppamed citron- och rosmarinkikärtor. Under denna period har jag trollat lite extra med olika smakkombinationer ur växtriket
Häll över i en kastrull tillsammans med fond, vatten och sherry. Mixa slät med mixerstav och slå på grädden, pressa i citronsaften och smaka av med salt och peppar
Det blir en rätt intensiv och lång dag, med båda barnen hemma. Igår åt vi en rotsellerisoppa som jag inte på något sätt kan ta åt mig äran för, eftersom jag klippt ut receptet från någon tidning
Skala sellerin och skär i grova bitar. Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en stor kastrull, fräs selleri och lök 3-4 minuter tills löken är mjuk
Smaka av med salt och peppar. 500 gram rotsellerisoppa, grovt tärnad. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen, vitvinsvinägern, sambal oeleken, grädden och vattnet
Jag kokar knappt längre soppor i kastrull utan ugnsbakar alltid råvarorna först och mixar sedan med buljong, kokosmjölk eller vad jag nu väljer att ha för vätska för soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.