Så jag testade ett recept med rubriken "Pösiga ostbollar" från Matklubben. Efter en dag med lyckade middagsförsök och mindre lyckade bakförsök (jag öppnade ugnen och den fräna lukten av hårfärgningsmedel - jag skojar inte - mötte min näsa
När tidningen som receptet var med i kom ut har vi ingen aning om, men att det har några år på nacken råder det ingen tvivel om, formarna på bilderna andas 70-tal och en rubrik lyder "Hawaii-kyckling"
I täcket som ligger över rabarberna finns det, förutom havregrynen som rubriken redan avslöjat, kokosflingor, socker och så den magiska fantastiska ingrediensen - brynt smör
Ingen jätteupphetsande rubrik kanske. -) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Jag la i lite av varje i den här rätten som vanligtvis passar bra ihop, oliver, tomater, basilika, philadelpiaost mm
Den var något lös så jag mixade den lite så de bitar som inte kokat sönder helt föll under rubriken puré och jag kunde sedan hälla en del av chutneyn på en flaska
Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€. Många av er slog huvudet på spiken direkt, medan andra gissade på palt medan en annan skrev, â€Nä, i palt är det ingen lök
Vispa upp ägget, smält smöret. Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut 4 klumpar på ett bakplåtspapper. Klappa ut med blöta händer till avlånga, naanformade kakor
Kanske ger även rubriken er en ledtråd. Om vi säger att vi just har mumsat i oss markmarodörshamburgare, är det någon som kan lista ut råvaran till burgarna då
1, Sju sorters kakor är den under rubriken bakelser, men jag tycker det är mer en småkaka än bakelse och dessutom fick de tävlande baka biskvier i småkakeprogrammer så Ja, från och med nu är biskvi en småkaka
Förra veckan lovade vi ju att dela med oss av ett efterrättsrecept till er, ja såvida det blev en god och lyckad efterrätt förstås och med tanke på rubriken så är det kanske inte så svårt att lista ut att så var fallet
Receptet har jag hittat i Hemmets veckotidning under rubriken "Rabarberlycka. 200 g mörk choklad150 g hackade hasselnötter250 g rabarber i bitar250 g hallon3/4 dl socker4 gelatinblad500 g färskost (jag använde Philadelphia)Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad
Som rubriken antyder, smaksattes dessa med passionsfruktstryffel. Någon gång måste man prova att göra macarons, dessa härligt smaksatta och färgglada godbitar
En del av dem hittar du recept på under rubriken ”tillbehör och såser” under rubriken Recept –>. Många som börjar med LCHF tycker nog att det svåraste är att veta vad de ska äta istället för potatis, bröd, ris, pasta och alla andra gryn och mjölsorter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.