Superenkelt ochsnabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Du kanske också gillarSalamipasta med färskost och champinjonerLasagne – en klassiker. Såhär på vardagskvällarna är det lätt att fantasin för matlagning tryter och man vill bara få mat snabbt
Lägg kasslern och broccolin i en smord eldfast form. Vispa grädde och blanda ner champinjonstuvningen. Bred blandningen över kassler och broccoli och strö över osten
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. På julaftonsmorgonen är det bara att skära i bitar och slänga i dem i en skål, så är fudgen redo för gottebordet
Nu menar jag inte söndagstrampa utan benen ska gå så snabbt du bara kan. De är så smidiga att göra, man kan variera fyllningen och man kan ha dem med sig överallt (så länge man inte har en fyllning som är jätteblöt, då blir det äckligt
Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Den här efterrätten med superbären blåbär och rostade nötter är inte bara nyttig och god, den går dessutom supersnabbt att göra
Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.