Hade bara skummat genom receptet dagen innan och även om det var kort, så hade jag glömt osten, men gott blev det i alla fall, så det är säkert rena himmelriket med osten till
Skär fikonen i mindre bitar och rör ner fikon, kakaonibs och nötter i blandningen. Jag håller på för fullt med just detta och har i princip färdigt åtminstone vilka godissorter det ska bli i år
Gör små staplar och toppa med mascarponekräm, fikon och pistagenötter. Topping250 g mascarpone3 msk florsockerfinrivet skal från ½ citron1 tsk färskpressad citronsaft4 fikon 1 dl hackade pistagenötterflytande honung
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Sila av vinet och servera fikonen rumstempererade tillsammans med någon god ost, exempelvis brieost. Vinkokta fikon och brieostHär kommer ett tips på en god efterrätt som passar perfekt till ostbrickan
De ekologiska äggen jag köpte för ett tag sen med gulaste gulorna ever gjorde att krämen inte blev så vit som jag önskade, så man kan ju ta i lite kakao så får man chokladkräm emellan istället
Vi grillade i fredags med de amerikanska släktingarna och jag hade gjort denna till efterrätt. Blanda mördegen och klä en stor pajform med löstagbar kant
Häll blandningen av torkade fikon, kokochips och valnötter på bakpappret, fördela över hela formen. Detta gudomliga FIKON&KOKOS godis är för mig en stor njutning i stället för chokladpraliner under julen
Smaksätt med peppar. Servera fikonen med hallonvinägrett och riven pecorino. Sätt ugnen på 175°C. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner en timjankvist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.