Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå
Det här är en dessert som jag smakade nära påsk i lunchrestaurangen. Om jag förstod rätt så har den sitt ursprung ifrån Ryssland och är en av desserterna som bland annat äts i Finland under påsken
Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta. Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt
Äntligen är det påsk, och då får man äta pasha. Ifjol blev den lite för söt, min pasha, så nu minskade jag sukrinmängden rejält och tog bara 1 msk, men liiiite mer hade det kunnat vara, kanske 1½ msk
I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra. Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.