Det här är en dessert som jag smakade nära påsk i lunchrestaurangen. Om jag förstod rätt så har den sitt ursprung ifrån Ryssland och är en av desserterna som bland annat äts i Finland under påsken
1. Rör smör och socker poröst. Bäst med en elvisp. 2. Tillsätt finriven mandel, bittermandel, keso som du mixat, äggulor, vanillinsocker, citronzest och blanda väl till en jämn smet
Vispa grädden. I en annan skål vispar du smöret till en mjuk massa. Vispa ner äggulan i smöret. Blanda i ½ tsk vaniljsocker eller (vaniljpulver om du har)
Finland må ligga nära Sverige geografiskt sett, men när det kommer till högtider och mat har de ett gäng specialdelikatesser som lyser med sin frånvaro på det svenska festbordet
Vårt påskfirande förlöpte traditionsenligt med stifado och pasha på lördagkväll. Det är antagligen lag på att vi ska ha trerättersmiddag och så också i år
. Dessa dagar har jag alla recept med surkål eftersom vår morföräldrar ga nakiselili fullt fat och det skulle verkligen vara synd att inte dra nytta av det
Rör det rumsvarma smöret mjukt och blanda det med tvorogen. Det skavara en homogen massa. Jämfört med det andra pasha-receptet är smörmängden precis hälften motmängden tvorog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.