Sa någon pitabröd. Ja, vi fortsätter i det träsket. Vi älskar ju wok i vår familj så det här är ett bra recept man drygar ut genom att äta det ipitabröd
Jag ficktips från en fantastik kollega om Kungsörnens glutenfriabröd. Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pillalitei receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det tillmin egna version
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
2) Smält margarineti en kastrull och häll i mjölken och låt blifingervarmt 37 grader. 3) Smula jästen i en bunke och häll sedan i degspadet och rör om tills jästen löst sig. 4) Häll i resten av alla ingredienser och arbeta degen tills den blir blank och släpper bunkens kanter. 5) Låt jäsa 30 minuter. 6) Dela degen i 8 delar och kavla varje del till en 1/2 cm tjock runda kakor. 8) Dom behöver inte jäsa mer men om man vill räcker de med ca. 15 minutertills dom jäst upp sig lagom tjocka. 9) Grädda i 7 minuter. 10) Pensla brödet med vatten och låt svalna under duk. 50 g Margarin. 2 msk Ljus Sirap. 2 tsk Mald Brödkrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.