Potatisen är kryddadmed dragon och är tillagad råstekt i tunna skivor i ugnen. Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn
Kryddamed salt och peppar och smaksätt eventuellt med dragon, basilika eller pressad vitlök. Skala vinterpotatis och skär den i tärningar eller tunna skivor
på stekpannan medanpotatisen mjuknar. Sänk till medelsvag värme. Råstekt tärnad potatis är gott till det mesta - tex stekt ägg eller denna kötträtten >>
Vänd då och då, låt steka ca 20-30 min min totalt (beroende på potatis). 450 g potatis. Skala och riv alla ingredienser på grova sidan på rivjärn, blanda och stek
Ska servera till detta råstektpotatis och min egenhändigt gjorda pressgurka. Nu puttrar köttet i en sås gjord på rött vin, crème fraiche, smaksatt med dijonsenap, kantareller (torkade), pyttelite timjan
10 g jäst3 dl vatten1 dl vetekrosss3 msk majsolja2 tsk salt2 tsk kummin eller stött anis2 dl finriven rå potatis5 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjölDAG 11. Tillsätt den rivna potatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen4. Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2 10 g jäst. 2 dl finriven rå potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.