Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Gör så här. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Man ska ju inte äta mackor då men jag är mackoman så jag blir glad när det finns bröd som är bra. Vet att klippta korn är toppen så det är jag extra nöjd med att dettabröd har
Med tanke på vad allt skit industribröd innehåller så säger inte så mycket mer om de. Jag rullade försiktigt ihop den till en limpa, skarven trycker jag försiktigt ihop och bakar med den uppåt så den spriker i ungen med lite mjöl på
Spara hälften till laxpudding. Vispa ihop ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Låt den rinna av och spara 600 g till laxpuddingen. Tillsätt mjölet och låt fräsa ca 1 minut
Bananer som åldras mognar, blir sötare och godare efter hand men passerar så småningom det alltför bruna stadiet och då, då ska du passa på att göra goda bröd eller kakor av dem
Och jag blir alltid så fixarsugen när jag är på resa, blir ni också det. Vi har varit i Frankrike och åkt skidor, minst sagt blandad väderlek och trots att jag gärna sett mer av solen så kände jag verkligen att jag haft semester när jag kom hem, helt påfylld av energi
Tryck därefter ut bullarna med hjälpa av fingrana så att dem blir runda och platta. Lepinja/ somun är ettbröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
När det får puttra tillsammans med kryddor och tomatsåsensåblir den så fantastiskt god. Låt allt puttra så länge så att riset är klart (provsmaka), tillsätt lite mer vatten om det behövs
Bearbeta degen i skålen med händerna så att den blir smidig. Detta är bekvämt bröd att baka. Blanda fil, vatten, olja och sirap i en skål och värm till ljummet t ex i mikro
Gör inget att bitarna får olika form, så länge de har någorlunda samma storlek. Håll tillgodo. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.