Jaghade inte tid att fundera så mycket över detta. Jaginsåg bara några minuter innan det var dags att gå hemifrån, i måndags morse, att det var absolut nödvändigt att sätta en pizzadeg
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. När degen bearbetats strör du lite mjöl över degen och lägger en handduk över bunken, eller spänner över plastfolie
Häromdagen gjorde jag en högrev, igen. Det är skönt det med, för på jobbet sen måste jag tänka så mycket ( söver ju folk sådet kan liksom inte bara tuffa på utan att jag vet vad jag gör och helst varför)
I synnerhet gillar jag (gilla, detta Facebook-kapade och skändade ord) inläggen där det experimenteras med tryckkokare, och efter att ha läst ett sådant brukar detalltid sluta med att min egen tryckkokare åker fram
Jag tror helt enkelt att boven fortfarande är dem superstora globala företagen/matjättarna som reglerar detta genom att påverka på alla plan, inte minst genom att finansiera den mesta av forskningen på området, som då också nästan alltid är vinklad
Det är alltså inte min  lunch som lagas, utan jag lagar mat i mitt jobb. Tärna ner kokt potatis precis på slutet och låt den koka med bara så den blir varm
Om man vill kan man riva morot grovt för lite sötma. Det är fantastiskt gott med den svagt aromatiska vitlöksdoften och det känns alltid lika fantastiskt när man kan börja skörda mat från trädgården
Jaghar tidigare varit väldigt skeptiskt till just grönkål, mycket därför att den har en sådan kravfylld hälsostämpel, men också för att den är lite svårsmält
Eftersom att havregrynen suger upp vätskan kan det behövas mer vätska när smeten har stått ett tag. Börja med att mäta upp havregrynen och mixa med en stavmixer eller matbereda tills havregrynen blivit till mjöl (dvs havremjöl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.