Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar
Blanda sedan ner det i degvätskan. Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
( i dag tog jag hälften vatten och hälften youghurt). Visst måste den mänskliga handen hjälpa till men jag ger all eloge till våra elektriska köks vänner
Idag fick jag iallafall till ett besök i Ullared och fick fyllt på skåpen här hemma med diverse bra-ha-grejer, å så lite hink och spade och diverse trädgårdsleksaker för grabben
Het chilisås passar fint till, om man önskar sting. Tillsätt morot, sockerärtor, lök, nötterna och böngroddar till köttet och låt det steka med i ett par minuter
Tänk att det är så varje år. Det är lika deppigt varje år, när sommaren tar slut. Den stora fördelen är att det blir en lunch till fyra personer på bara en kycklingfilé
Det är nog inte så värst noga hur man går till väga när man bakar ut bröden, men det är viktigt att man är försiktig så man inte trycker ut luften ur degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.