Det här är alltså ytterligare en söndagsmiddag som jag själv inte lagat. I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset
Smält smöret och häll mjölken i kastrullen. Blanda i en bunke, mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och rör ner detta i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret till du har en fin smet utan klumpar
För ett tag sedan gjorde jag dessa cupcakes med hallon och vit choklad. Jag gjorde dem i mini-muffinsformar eftersom jag tycker att cupcakes och muffins ofta är alldeles för stora
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Här kommer två fina varianter av julklassikerna rödkål och brysselkål, tillagade av min kära mor. Strimla kålen fint, riva äpplena grovt och blanda i en bunke
Varm, färgstark och smakrik. Visst har det börjat dofta vår i våra södra delar av landet, men än vill jag inte överge varma soppor och byta mot sallader
Man börjar med att blanda margarinet, strösocker, mjölet och mjölken till en mjuk och smidig deg. När den hara blivit mjuk och smidig skär man ananas i små bitar som man häller i tillsammmans med karamellfärgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.