I helgen improviserade jag fram dessa goda och krispiga sesamkex. 1 plåt sesamkex. De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex
Smält margarin och tillsätt vattnet och hetta upp det. Häll grahamsmjöl i en bunke. tillsätt degspadet, honung och salt, rör om tills blandningen är fingervarm
Sesamkex med Mörk ChokladUgn 150 grader2 dl Skalade Sesamfrön1 dl Majsmjöl1 msk Fiberhusk1 msk Olivolja2 1/2 dl Hett VattenFlingsalt40-50 g Mörk Choklad 70-80%Blanda samman de torra ingredienserna och koka under tiden upp vattnet
Tittar på klockan, inser att jag har 20 minuter på mig innan barnen ska vara lämnade på förskolan. Behöver lämna hemmet om 10 minuter och barnen är inte påklädda än
Dessa spröda sesamkex är bakade på sojamjöl så de passar bra både till dig som vill undvika kolhydrater och för dig med gluten allergiSupergoda till ostbrickan eller som förrätt med lite creme fraiche, rödlök och stenbitsromKlicka på länkarna här så hittar du recepten på de andra kexen, alla dock väldigt snarlika
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och tillsätt smör-&rapsolja, arbeta ihop massan med händerna
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och tillsätt smör-&rapsolja, arbeta ihop massan med händerna
I fredags var dagis stängt, så då fick Lukas vara med mig på jobbet på förmiddagen och sen fick han själv välja en aktivitet - och då blev det att baka muffins
Och tadaaaaa, det blev en tryffeltårta med sötsalta nötter och gudars så god den blev. Två bitar tryckte jag i mig och jag fullkomligt njöt av varje smula, det går liksom inte att göra annat när hela munnen fylls av mörk len choklad, knapriga sötsalta nötter och en luftig chokladbotten, som att kliva rakt in i chokladhimlen
Ä. n. u. e. t. r. c. p. i. s. a. f. å. m. P. o. b. k. ä. j. v. d. l. w. g. y. h. S. ö. T. ”. E. x. D. M. K. V. R. J. A. L. O. C. N. Ö. H. I. 2. 1. 0. G. [. B. ]. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.