11 tsk
salt eller mer smaka dig fram. Såsen ska vara söt med viss sälta
11 krm
malen ingefära
1 Maizena
ljus redning
11 burk
400 ml kokosmjölk
11 dl
jordnötssmör skippy creamy
11 dl
matlagningsgrädde
11/2 dl
mjölk eller mer
13/4 av
en hönsbuljongtärning
1 salt
och peppar ev annan stark neutral kryddaSå här gör du Sötsursås- Blanda alla ingredienser i en gryta. Koka upp och låt puttra 5 min, red med maizena ljusredning och smaka av med ev mer salt. Låt det puttra ytterligare ett par minuter. Jordnötsås- Häll kokosmjölk, matlagningsgrädde och mjölk i en gryta och koka upp. Sänk värmen så att det små puttrar. Häll i jordnötssmöret vispa runt och låt det smälta. Tillsätt hönsbuljong, ev lite mer mjölk om du vill ha den lösare, salt och peppar och låt det små puttra ytterligare 5 min. Jordnötssåsen blir tjock av smöret så ingen redning behövs. Tips- Servera såserna till kycklingspett, chicken nuggets, ris och en apelsin-kålsallad med en god dressing. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 24
Riv vitlöksklyftan och blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull, koka i ett par minuter. Stek kyckling eller strimlad lövbiff eller vad du nu vill ha tillsammans med strimlad rödlök och ev andra grönsaker i smör
11 msk apelsin juiceBlanda alla ingredienser och rör om. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 1färsk, hackad bladpersiljaVärm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. 1Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.