Sötsursås och Jordnötssås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 msk tomatpure
  • 15 dl vatten
  • 13 tsk 12% ättika
  • 15 1/2 msk strösocker
  • 11 tsk salt eller mer smaka dig fram. Såsen ska vara söt med viss sälta
  • 11 krm malen ingefära
  • 1 Maizena ljus redning
  • 11 burk 400 ml kokosmjölk
  • 11 dl jordnötssmör skippy creamy
  • 11 dl matlagningsgrädde
  • 11/2 dl mjölk eller mer
  • 13/4 av en hönsbuljongtärning
  • 1 salt och peppar ev annan stark neutral kryddaSå här gör du Sötsursås- Blanda alla ingredienser i en gryta. Koka upp och låt puttra 5 min, red med maizena ljusredning och smaka av med ev mer salt. Låt det puttra ytterligare ett par minuter. Jordnötsås- Häll kokosmjölk, matlagningsgrädde och mjölk i en gryta och koka upp. Sänk värmen så att det små puttrar. Häll i jordnötssmöret vispa runt och låt det smälta. Tillsätt hönsbuljong, ev lite mer mjölk om du vill ha den lösare, salt och peppar och låt det små puttra ytterligare 5 min. Jordnötssåsen blir tjock av smöret så ingen redning behövs. Tips- Servera såserna till kycklingspett, chicken nuggets, ris och en apelsin-kålsallad med en god dressing. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 24

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.