Först ska jag få till en lyckad Angel Food-botten utan cream of tartar, sen får vi ta nästa etapp. Bottnarna är ett gamalt favorit recept på chokladbottnar som blir så där härligt fudge-igt
salty caramel (lämna ca 1 dl kvar resten ska i här). Salty caramel2 dl strösocker 50 g smör 1 dl vispgrädde 0,75 tsk salt. Chessecake600 g färskost 3 ägg, hela 1 äggula 1 dl strösocker 0,5 dl vetemjöl salty caramel (lämna ca 1 dl kvar resten ska i här). Dulce de leche-fluff1 dl dulce de leche (finns att köpa klar) 100 g färskost 3 dl vispgrädde. Dulce de leche-sås1 dl dulce de leche 1 msk vispgrädde
Tryck ut i en pajform ca 21-22cm i diameter. I månadens Coop tidning fanns detta recept av Roy Fares. Kände att jag var tvungen testa, och det blev gott
Den består helt enkelt av krossade digestivekex, en krämig chokladganache och marshmallowfluff som jag brände av med min brulébrännare för att få en fulländad s'mores-känsla
Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 20 cm och ger en kladdkaka på ca 6-8 bitar. Även om jag njuter av solen och den goda maten här nere i Marocko så ska jag inte sticka under stolen med att jag allt saknar svensk fika och mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.