Idag blev vi så sugna på nybakade saffransbullar så det gick liksom inte att vänta längre. Vet inte hur jag ska beskriva dem men ni vet, fluffiga lite halvljumna bullar med socker som sätter sig fast på läpparna
Ägg och pärlsocker till garnering. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Blanda mandelmassa med strösocker och vaniljsocker. pärlsocker. Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. 170 g strösocker (1,7 dl). 25 g strösocker (2msk). 3 g vaniljsocker (1tsk)
Har bakat efter liknande recept tidigare år men nu kör vi utan kesella. Den här saffransbullen har jag fyllt med mandelmassa, smör och florsocker, riktigt saftigt och gott
Fyllningen på vit choklad, rörsocker, vaniljsocker och smör gör bullarna otroligt saftiga och goda. Jag tänkte att jag fortsätter på saffranstemat för idag blev det nämligen saffransbullar med vit choklad bakade här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.