. Jag gillar inte lussebullar särskilt mycket. För det första är jag inte så där förtjust i saffran som många är, och för det andra blir det för mycket
Saffransbutterkaka1 pkt jäst150 g smält smör5 dl mjölk1,5 dl socker3 påsar saffran2 krm saltca 14 dl vetemjölFyllning300 g mandelmassa100 g smält smör1 msk vaniljsockerTill pensling1 uppvispat äggpärlsockerBlanda alla ingredienser i en bunke, spara litet av mjölet till utbaket
Vi bjöd på saffransbutterkaka, lakritsfudge och pepparkakstryffel. Saffransbutterkakan kom från Allt om Mat, fudgen från boken "Lakrits Mint & Choklad" och tryffeln från pickipickis blogg
Resultatet av dagens bakning blev detta. Det var lite svårt att få till en bra bild och jag ser nu att sonen verkar väldigt sugen på att ta sig en bit av kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.