Saffran - denna gula och exklusiva krydda som man så starkt förknippar med julen. Så vad passar inte bättre än att starta upp advent med juliga scones till frukost
Receptet kommer från fantastiska Emma – saffransscones. Jag har länge tänkt att testa dessa scones – haft de sparade i min ”todo” då de lät så himla goda
Självklart inleds dagen med nygräddade saffransscones. Saffransscones. /M Saffransscones. Åh, "jag kommer hem igen till jul" har äntligen förvandlas till "jag är hemma till jul"
De här saftiga saffranssconesen passar till båda tillfällena. Njut av julen så mycket som du bara kan. Börja med en härlig långfrukost eller avsluta dagen med mysigt kvällsfika
Scones. 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. 3. Rör ner smält smör och mjölk och blanda till en smet
Saffransscones (för 16 st) går ännu snabbare att röra ihop. Jag har utgått från Leilas recept av Mammas supergoda saffransskorpor och gjort det laktos- och glutenfritt
Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.