Lägg dem med snittytan upp i bullformar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter. Smula jästen i en skål och häll på ljummen mjölk, 37°
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kallamjölken • Tillsätt resten av mjölken samt socker, salt ochkardemumma • Klicka i smöret i bitar, tillsätt mjöl och arbetadegen minst 15 minuter i maskin, eller ännu längre för hand •Låt jäsa i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 250° • Pensla bullarna med ägg • Strö överpärlsocker och kokos • Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter
Mal nötterna och blanda med smör, rörsocker och vaniljsocker. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.