Smaka av med salt och peppar. feta- eller saganakiost. Servera med smörstekt solrosbröd och en liten grekisk sallad – oliver, fetaost, tomat, rödlök och salladshuvud
Servera genast med något gott bröd att doppa i. Man kanske även borde börja med 9. Shrimp saganaki2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)ca 300 g räkor med skal3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater2 vitlöksklyfotr, finhackade1 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & peppar1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond2 msk vitt vin2 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaostFräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg. ca 300 g räkor med skal
Jag hade dock inte så bra flyt med att hitta saganakiost, i affären hade de ingen aaaaniiiing om vad det var så jag improviserade lite och tog halloumi och fetaost istället och det gick jättebra
Lägg upp på ett fat och toppa med stekt saganaki och krutonger. Saganaki. Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök
Stek saganakin enligt anvisning och skär sedan i bitar. I och med att jag har fått jobb så får mannen dra det stora renoveringslasset så jag ska göra vad jag kan för att underlätta och hjälpa till med planeringen
halva förpackningen saganakiost, du kan också välja vilken ost du vill ha i rätten. Skala den (går lätt att göra det) och mosa med gaffeln eller med stavmixern
Lägg upp på ett fat och toppa med stekt saganaki och krutonger. Saganaki. Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök
Malmö förärades med min och Linnéas närvaro i helgen. De serverade en synnerligen god anrättning med grillad aubergine, taggsvamp, rödbetor, rökt fetaost, färskt fikon och med en sås på kastanjer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.