Smält margarinet i en kastrull. Smula sönder kexen i en stor bunke, men spara några till utbakning. Tillsätt de övriga ingredienserna i bunken och blanda väl
Generellt kommer jag att använda ungefär samma teknik som när jag gjorde SalameMilano. Den här gången så tänkte jag fortsätta på temat Emilia Romagna och göra Salame Piacentina
Förra veckan var jag och en kompis och åt på Zazaramen här i Milano, men det roliga är att vi kom dit så pass sent att vi inte var direkt hungriga när vi väl skulle äta, och vi valde några små (heeelt fantastiskt goda) rätter istället
Med tanke på att jag bott i Milano i mer än tre år nu så borde jag ju ha frossat i massa lombardiska specialiteter, men faktum är att jag knappt ätit några typiska milanesiska rätter alls under dessa år
Koka upp en 1-2-3 lag (det vill säga vinäger, socker och vatten - ja, jag använder vinäger istället för ättika då det är lättare att hitta i Milano) och släng ner ingefäran i samma lag
Det är så pass förvirrande att jag bestämde mig för att strunta i att hoppa på mitt flyg till Milano i morse, och istället stanna hemma några dagar extra så att jag får all information jag behöver från Skatteverket innan jag tar tag i att prata med Agenzia delle Entrate (Skatteverket i Italien)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.