Salame Milano är ansedd som en mild salami. Kryddningen är enkel med peppar vitlök. Det som är roligt med den är att den ibland görs med en blandning av nötkött och griskött och det ville jag prova
Smält margarinet i en kastrull. Smula sönder kexen i en stor bunke, men spara några till utbakning. Tillsätt de övriga ingredienserna i bunken och blanda väl
Den här gången så tänkte jag fortsätta på temat Emilia Romagna och göra Salame Piacentina. Generellt kommer jag att använda ungefär samma teknik som när jag gjorde Salame Milano
Ordet ”biscotti” har sitt urspurng från två ord, ”bis” och ”cotto” som betyder ”dubbel” och ”bakad”. Italienska småkakor som man njuter av till kaffet eller en kopp te
Ta fram produkterna en stund innan ni ska äta. Charkprodukter smakar mycket bättre rumstempererade. Lägg upp på fat och servera med bröd och en god olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.