Ingredienser Portioner. 10 2 dl plockad persilja 4 sardeller i olja 2 skalade vitlöksklyftor 4 msk kapris 3 msk färskpressad citronjuice 1 dl olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När jag var liten hade min dåvarande bästis Å's föräldrar alltid fest på just midsommar. Har inget som helst minne av att vi fick någon mat alls eller fick sitta vid något bord (vi sprang nog mest runt och letade blommor och så) men mamma, pappa och alla andra vuxna satt på deras terrass och åt lax och färskpotatis med kall grön sås
Blanda crème fraiche, salt, peppar, senap, majonnäs, vitlökspulver i en mixer/matberedare. Om du använder de frysta örterna häller du i dem i crème fraiche-blandningen och blandar väl
Ibland - och ganska ofta så här i sommartid, i synnerhet när det varit så varmt som de senaste dagarna - orkar inte ens jag ställa mig i köket och laga mat, trots att det är ett av mina stora intressen
Jag har gjort både grönkålspesto till pasta, grönkålscrème till kött eller fisk både till vardags och fest och nu en salsaverde på grönkål som först serverades med rostad pumpa och fisk varefter resten av salsan slank ner i en sås till stekt kyckling
mat , recept , fläskfilé , salsaverde. Vissa maträtter går ju att variera lite lagom. Ibland tar man andra örter eller så byter man ut kycklingen mot fläskfilé som jag har gjort här
Salsa på gröna tomater med polenta – och chiachips – det ni. GRÖN TOMATSALSA MED KORIANDER. Chipsen och salsan är glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg och utan nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.