saltinbakad älg
matmonstret.blogspot.com
matmonstret.blogspot.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg stek av älg
  • 1-1,5 kg grovsalt
  • 6 klyftor vitlök                  
  • 10   enbär
  • 4 kvistar rosmarin
  • 0.5 dl färsk timjan  
  •  
  • Gör så här
  • Häll salt i botten på en trång gryta.                      Lägg på krossade enbär, skivad vitlök, färsk rosmarin och timjan, ta ungefär hälften, resten ska ligga ovanpå steken. Bryn steken runtom i en stekpanna. Lägg steken på kryddorna och fyll upp med grovsalt längs sidorna. Lägg resten av kryddorna på och längs sidorna av steken. Lägg också på mer salt för att hålla kryddorna på plats. Ställ in i ugnen på 175 grader och stek tills stektermometern visar 60 grader. Låt steken vila i cirka 15 minuter innan du skär upp den Vi åt med en gräddig rödvinsås samt en gräddsås gjord på skyn från att vi brynte steken med klyftpotatis.                               

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.