Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Sashimi,. Skiva laxen i tunna skivor och lägg upp på en tallrik. Lägg lite av kål salladen på sidan om laxen och garnera sedan med skivade rädisor, strimlad gräslök och babyspenat
Lägg tonfisken på en stor tallrik, som carpaccio. Dekorera med gurkstrimlorna och Wasabin ovanpå. Servera med japansk soya vid sidan, eller häll på försiktigt
Lägg upp laxen på en tallrik i ett lager. Sashimipå LaxLax (Salma) 300g1 Lime1/2 dl Soja (Golden mountain eller Kikkoman)1 msk Sesamolja3 Vårlök skuren fint3 Vitlöksklyftor skuret fint1 Chili skuret fint1 msk Rostade sesamfrönSkär laxen i tunna skivor
sashimi,. Passar även perfekt som inslag på en buffé eller som tilltugg när gästerna anländer. sashimi,. Ta laxen ur förpackningen och lägg på en skärbräda
Blanda gravlaxsås med creme fracihe. Servera gravlaxskivor och hårt tunnbröd till potatissalladen. Gravlaxpå tunnbröd med färskpotatissallad500 g små färskpotatisar1 dl gravlaxsås0,5 dl creme fracihe1/2 rödlök1/2 dl finhackad gräslök1/2 dl finhackad dillsmaka av med salt och nymalen svartpeppar50 g rökt stenbitsrom300 g gravlaxskivor10 st hårt tunnbröd1. 1 dl gravlaxsås
Sashimi, 4 portioner. Sota den andra i en torr gjutjärnspanna på mycket hög värme (eller bränn ytan med en brulee-brännare), låt svalna i kylen 30 min och skär i skivor. Sashimi, 4 portioner 150 g SALMA lax
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.