Savoykåldolmar1 savoykålshuvud1/2 dl grötris + 1 dl vatten + 2 dl mjölk1 gul lök hackad500 g blandfärs2 ägg1,5 tsk salt2 krm vitpepparKoka grötriset i vatten och mjölk tills det blir mjukt och låt svalna
Den här gången får det bli jättegoda savoykåldolmar med fyllning av quinoa, blandad svamp, lök och vitlök, och med en härlig kryddblandning som har det talande namnet Himalayas höjder (vad den innehåller ser du på bilden)
fyllda savoykåldolmar. Ytterligare en rätt. inspirerad av den svenska husmanskosten. Jag. hade rester av en färssås med soltorkade tomater och oliver som
Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn skinksteken runt om. Salta och peppra. Lägg steken i en ugnsform och stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen och stek till 70º, ca 1 1/2 timme
8 Svamprätter Savoykåldolmar med Svamp och Halloumi 2 dl fint tärnad Svamp ½ dl finhackad Purjolök 3 msk Smör 2 msk Vitt Vin 1 dl fint tärnad Halloumi 2 msk Sesamfrön 1 msk finhackad Persilja 1 msk Fiberhusk Havssalt och nymald Vitpeppar 6 stora Savoykålsblad Bryn smöret och stek svampen i fem minuter, så den får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.