Pecannötter tycker jag hör den här årstiden till, så därför blev den tredje kakan till jobbets novemberfirande en seg chokladkaka med pecantosca ovanpå. Riktigt gott och en kaka jag kommer att göra många gånger framöver.
Toscareceptet är samma som här, från Sju Sorters Kakor, fast med pecannötter istället för mande dål förstås.
Seg chokladkaka med pecantosca, 8 portioner 4,5 dl strösocker
Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkakamed toscatäcke som jag var tvungen att testa. pchokladkakan100 g smör3 dl socker1
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Den innehåller mycket antioxidanter från blåbären och fibrer från havregrynen så du kan med gott samvete unna dig en extra bit
Chokladkaka. Kakan är galet god, kletig kladdkaka med en kokostosca på toppen. Chokladkaka. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten
Den här kakan blev snarlik en riktigt tung kladdkaka, vilket är väldigt gott, men jag hade tänkt mig en något luftigare kaka, som framför allt inte var så kladdig och seg, utan mer bastant, och lite så att säga torrare
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.