Sejmed dijonsenap, vitt vin och blandade örter. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Servera sen medratatouilleoch klyftpotatis eller ris. Jag använde en burk blandade bönor och en burk kidneybönor, men egentligen går det bra med vilka bönor som helst (i burk)
Jag väljer ofta sej till vardags. Pressa potatisen på tallrikarna, ringla över lite olivolja och toppa med finrivet citronskal (endast det gula yttersta skalet, det vita är beskt)
I med en rejäl klick tryffelpasta, lite tryffelolja, smaka av med salt, peppar och pressad citron. Äsch, inget hyckleri, glöm det där med i princip, jag skrapade ur kastrullen så att den nästan såg ren ut innan den fick åka in i diskmaskinen
Bottna den med aubergineröran och lägg på sejen skuren i portionsbitar. Förra vintern köpte jag storpack med ryggfilé av sej, nu fick jag nöja mig med vanliga mindre filéer
Skär lök, paprika och äpple i tärningar och låt fräsa med en stund. Havssalt och vitpeppar. Aioli och en halv avocado med citronolivolja och gräslök smakade gott till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.