För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Jag kan direkt erkänna att semlor kanske inte är mitt absoluta favorit bakverk. Kanske är det de gigantiska Linnésemlorna i Uppsala som gjorde att man lessnade lite på gräddfyllda bullar
Pain Au Raisin. 13 juli 2018 @ 23. 06. Jag har ett doftljus med doften Pain Au Raisin. De senaste dagarna när jag har suttit i soffan och känt doften av paketet med värmeljusen har jag suttit och fantiserat om olika bakverk
Tarte Tatinbullar. 9 september 2018 @ 18. 56. Idag behövde jag använda upp lite smördeg från frysen så jag gjorde wienersnäckor fyllda med Tarte Tatinfyllning
Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.