Tarte Tatinbullar. 9 september 2018 @ 18. 56. Idag behövde jag använda upp lite smördeg från frysen så jag gjorde wienersnäckor fyllda med Tarte Tatinfyllning
Semle & Go - Inbakad semla. 13 januari 2019 @ 18. 28. För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
1. Blanda samtliga ingredienser till fördeg, täck med duk och låt vila en timme i rumstemperatur. Tillsätt resterande ingredienser, smöret klickvis och och bearbeta till en smidig deg, spara lite mjöl till utbakning
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Mummagömmor eller Drömsemlor. 13 januari 2019 @ 18. 21. Urgoda kardemummabullar med smörsockerfyllning. 7 Eleven kör en liknande bulle som de toppar med grädde
Painau Chocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka painau chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. Painau chocolate Ingredienser450 g färsk smördeg på rulle100 g nutella50 g mörk choklad100 g mandelmassa1 st apelsin, rivet skal1 st ekologiskt äggMandelspån att strö över innan gräddningFlorsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör så här1
Innan vi gick och la oss fick jag dock lust att baka painau chocolate på färdig smördeg och det blev väldigt gott, choklad + nutella + smördeg är aldrig fel =)
painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda painau chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite
Dag 1. Blanda alla mjölsorter på ett bakbord och gör en urgröpning mitt i. Tillsätt vatten, levain och salt i urgröpningen och arbeta in mjölet i vätskan, lite i taget, tills du har en mjuk, ganska kladdig deg
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.