Och utan dessa ingredienser hade det onekligen inte blivit mycket av denna rätt. Ibland tänker jag på hur handikappande det vore om jag av någon outgrundlig anledning skulle tvingas utesluta tomatkonserv ur min matlagning
Inför servering. Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen. Reducera ner i någon kvart medan du fräser på lite strimald prosciutto och champinjoner som du kan toppa varje portion med
* Gör som Beate (och jag i år) – åk till ett köpcentrum i julrushen, sätt dig vid ett bord med en cappuccino, njut av julstämningen och av att du är lugnet själv eftersom du var klar med de flesta julförberedelserna redan i november
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Persikan passar bra i marmeladen då den inte kokar sönder lika mycket som aprikoserna. Ibland handlar man för mycket frukt, då passar jag på att experimentera lite grann
En perfekt nyttig och god paj med underbara smaker och konsistenser. Både matpaj och dessertpaj. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på. Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Kanske baka en tårta eller två. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går och den blev verkligen tok-god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.