Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Ni vet ju hur det blir, julbordet varar i flera dagar, och däremellan har jag inte ätit någon intressant blogg-bar mat, så jag fick helt enkelt ta en halvt ofrivillig paus
Lägg laxen i en ugnssäker form och salta. Blanda grädde, vatten, matlagningsvin, buljong och vitlök. Häll såsen över fisken och strö över fetaost och rosépeppar
Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet. Nej vi skulle nog inte sagt det där om det fina höstvädret, solen och sommarvärmen, inte utan att knacka i bordet och säga peppar peppar
Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Rör om då och då. Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré
Skala och skiva sötpotatisen i ca ½ cm tunna skivor, gör detsamma med löken. Råstek potatisen och löken i omgångar i en stekpanna till att dom får en gyllenbrun färg
Sesamfröna är min bas och de är både rika på zink, järn och min mage mår bäst av dem. Jag använder mig av pumpafrön, linfrön, chiafrön, solrosfrön eller bara sesamfrön
Gösfilé med vitvinssås, trattkantareller och pressad potatis. Strålande sol, smältande snö och fåglar som kvittrar - jo, visst känns det som våren är på väg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.