Tokgravid, fast bara i fjärde månaden, men ändå med en rejäl kagge åkte vi till New York förra maj. En restaurang med en galet död inredning, som i uppstoppade djur och döskallar, och en fantastisk atmosfär
) sedan ett till lager medsavoykål och till slut häller vi över vitsåsen. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Franskinspirerad sallad à la Nicoise tycker jag är jättegott både med och utan dressingen. Jag har säkert gjort något i receptet som avviker från en "riktig" Nicoise men inspirationen kommer därifrån i alla fall
Blanda alltsammans noga och smaka avmed mer salt och peppar. Hetta upp olja i samma panna, lägg i färsen, bryn den lite lätt och smula sönder den med en gaffel
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.